Gravura mecanica

gravura mecanica 2Exista doua tipuri de metode de gravura utilizate in zilele noastre: gravura mecanica si gravura laser.

Avantaje gravura mecanica

  • este folosita pentru gravarea diverselor tipuri de metale, atat acoperite cat si neacoperite
  • poate realiza taieturi adanci in multe tipuri de materiale, de la plastice la otel inoxidabil
  • creeaza un aspect gravat minunat si pe care il puteti simti cu varfurile degetelor
  • este utilizata pentru diverse aplicatii speciale, de la gravarea in interiorul unui inel de aur de 14K la crearea de insigne personalizate cu margini tesite

Datorita gamei largi de materiale care pot fi gravate mecanic, exista oportunitatea de a realiza gravuri pentru diverse piete. Piata premiilor include produse ca trofee, placute, cadouri corporate si premii din acrilic. In timp ce gravura laser este grozava pentru gravarea multor tipuri de premii, nu este neaparat cea mai potrivita pentru multe produse traditionale ca bijuteriile si produsele de metal ca flacoanele, canile cu capac, cutiile, etichetele pentru bagaje.

gravura mecanicaGravura mecanica este utilizata frecvent in sectorul industrial, fiind excelenta pentru etichetele pentru echipamente, placute cu informatii si marcaje permanente pe echipamente.

Diferenta notabila intre gravura laser si cea mecanica este in aspectul gravurii. Gravatoarele mecanice realizeaza gravura direct in material, fata de gravura laser care marcheaza sau arde materialul, producand o adancime de remarcat care poate fi simtita, o caracteristica care este de multe ori de dorit pentru aparitie si permanenta.

Meniu